climberclimberv16

Los Ninos Boulder V16 velká cena Rafiki 2018, výsledky

V sobotu 14.4.2018 proběhl první ročník závodu Los Ninos boulder V16 - velká cena Rafiki. Závodu se zúčastnilo téměř 90 závodníků.

Nastavená obtížnost V1 - V6 ukazuje posun, které děti ve výkonnosti udělaly. Snažili jsme se pro děti postavit pestré bouldery za lišty, obláče, balanční problémy, dynama a dokonce i rozběh se skokem. Občasné slzy momentálního neúspěchu střídaly radostné tváře. Doufám, že tým organizátorů připravil pro děti kopu zážitků.

Díky patří všem rodičům, kteří pomohli s organizací a rozhodováním, dále partnerům z Rock Pointu a Rafiki, firmě AIX, která dodá to správné "koření". Poděkování patří stavěčům Michalovi a Azbestovi, kteří svými nápaditými kousky odvedli skvělé stavěčské řemeslo.

Lezení dětí zažívá boom a dětské závody nezústávají bez povšimnutí. Zpracování výsledků s pomocí výpočetní techniky a propracovaného systému vyhodnocení výsledků je velká pomoc pro organizátory. Překližku v tomto směru dlouhodobě podporuje plzeňský lezec Lukáš Jeřábek (http://www.weblogico.cz), který před několika lety naprogramoval software na vyhodnocení výsledků obtížnosti. Letos do systému MONKEY přidal i modul na vyhodnocení boulderových závodů. Po doladění drobných nuancí se závodníci v příštím roce mohou těšit na průběžné online výsledky v průběhu závodu.

Těšte se na další závod Překližky a to Májový open ve Stříbře.

výsledky