climberclimberv16

Mikulášský open cup 2018

foto1  foto2 foto3

 

Mikulášský open byl letošním pátým a posledním ze seriálu závodů "Rock Point Překližka cup 2018" (www.rockpoint.cz), závodů dětí a mládeže v lezení na umělých stěnách. 15. ročníku mikulášských závodů se zúčastnilo 51 lezců.

Dvanáctý ročník Rock Point Překližka cupu je minulostí. Seriál pěti lezeckých závodů pro děti a mládež byl zas o kousek úspěšnější, lepší a do svého závodního kalendáře si jej zařadilo zase o něco více mladých lezavců.

Závodů ročníku 2018 se pravidelně účastnilo a bodovalo celkem 160 soutěžících, a více než 300 rodičů, trenérů a čumilů, závod zajišťovalo přes 40 organizátorů, bylo postaveno 50 závodních cest, 1458 x byly přelezeny, snědeno nepočitatelně párků a buchet, 300 jogurtů a 50 litrů guláše. Byly rozdány trofeje nejúspěšnějším a 140 cen.

První adventní víkend proběhl finálový Mikulášský open ve stříbrském Boulderclubu, který si nemohli nechat ujít ti nejlepší. Sedmdesátka přihlášených závodníků z celé ČR a známá jména dělala stavěčům cest docela hlavu.

Vyladit soutěžní cesty v omezeném prostoru pro různou výkonnost lezců je vždy oříšek. Myslím, že se to povedlo „vyťukat“. Nakonec 51 startujících prověřily cesty docela spolehlivě. Do posledních chvil se v některých kategoriích bojovalo o celkové vítězství v seriálu. K prasknutí narvaný boulder byl svědkem senzačních lezeckých výkonů. Beztak čert a Mikuláš měli odměnu pro každého. Připravit a prožít příjemnou sportovní sobotu a předvánoční setkání stejné sorty lidí je bezva.

Těším se na další ročník!