climberclimberv16

Kladrubský expres – výsledky 2013

Kladrubský expres – Velká cena High Point, 8.6.2013

Ještě že máme překližku. Jestliže zima byla opravdu zimou a způsob tohoto jara zdá se poněkud nešťastným, kde tedy lézt a pořád nemoknout? Devátý ročník Kladrubského expresu v lezení na rychlost přivítal za výjimečně slunečného dne 37 závodníků z blízka i daleka. Byly připraveny dvě cesty, které rozmístěním chytů umožňovaly dynamické lezení a tím i dosažení výborných časů.
V kvalifikaci si všichni zalezli každou cestu dvakrát, součet lepších časů z každé cesty pak určil výsledek pro závodníky postupující do finále. V něm už šlo o všechno, a tak jsme byli svědky i riskantních skoků při posledním kroku na cestě. Ne všechny „jumpy“ vyšly a  závodníkům, kteří se nedotkli cílové expresky, pak byl zapsán čas 1 minuta. Ten se v případě dosažení lepšího času při druhém pokusu samozřejmě škrtal. Po dvou pokusech na každé finálové cestě se opět lepší časy sečetly a výsledky daly odpověď na tajenku, kdo obsadí stupně vítězů. Nejtěsnějším rozdílem /0,17s/ zvítězila v kategorii D4 Lucka Kepková ze Stříbra, ale druhá Míša Matúšová se mohla zase radovat z absolutního rekordu /8,59s/ v kategorii dívek...
Závody v lezení na rychlost jsou specifickou disciplínou a opět se ukázalo, že vítězem se nemusí stát ten nejlepší lezec, ale skutečně jen ten nejrychlejší.

foto

Výsledky:
H1 1. V.Čechura /Maglajz Kladruby/, 2. M.Matúš /Skoba Stříbro/, 3. V. Pechmann /Břasy/
D1 1. I. Freybergová /Skoba Stříbro/, 2.Z.Švecová, 3. A.Jašová /oběMaglajz Kladruby/
H2 1. D.Founě /Skoba Stříbro/, 2. A.Pechmann /Břasy/, 3. M. Cais /Dober! - Cheb/
D2 1. K. Matúšová /Skoba Stříbro/2. P.Nová /Maglajz Kladruby/, 3. K.Dvořáková /Brno/
H3 1. M.Honsig /Lezci-Tachov/, 2. M.Dobranský /Třebýcinka/, 3. P.Pinc /Cheb/
D3 1. Z.Bunková/HK Skoba Stříbro/, 2. B.Joselevičová, 3. P.Vránová /obě Lezci – Tachov/
H4 1. A.Pánek /HO Beroun/, 2. M.Buřič, 3. J.Lorenc /oba Dober!- Cheb/
D4 1. L. Kepková, 2.M.Matúšová /obě Skoba Stříbro/, 3. K.Boučková /Dober! – Cheb/

Kompletní výsledky

Výsldeky

Fotogalerie ze závodu: