climberclimberv16

Maglajz Boulder Cup - výsledky 2014

Zima – nezima je za námi /snad/ a osmý ročník Rock Point Překližka Cupu začal prvním letošním závodem, kterým byl Maglajz Boulder Cup.

V sobotním mrazivém ránu se v tělocvičně kladrubské základní školy začaly objevovat „staré známé tváře“ z minulých ročníků Překližky. Po několika letech vyrazili do Kladrub i DOmažličtí LEZci a doplnili tak počet startujících na 52 závodníků /49 v jednotlivých kategoriích, 3 mimo soutěž/. Rekordmankou co se týká vzdálenosti bydliště je už druhým rokem Katka Dvořáková z Brna, rekordmankou v počtu odlezených závodů je určitě Míša Matúšová, která jako závodnice pamatuje i samotné zrození Překližky.

Závodu předcházela obrovská příprava /jako obvykle/ a samozřejmě to zase nestačilo /jako obvykle/. Opičky a opičáci lezou čím dál tím lépe a není jednoduché je „sestřelit“ ještě před topem Dvě kvalifikační a dvě finálové cesty ukázaly, že stačí jeden těžší krok v cestě nebo nepatrná chybička a je po medailových ambicích. I tak se muselo rozhodovat v několika „rozstřelech“ a spolu se zpracováním výsledků či tiskem diplomů se vyhlašování malinko opozdilo. Nicméně medailisty to určitě nemrzelo, protože kromě klasických „horolezeckých“ cen byly tentokrát připraveny i „horolezecké“ dorty. A protože první si z cen vybírá vítěz, vypadalo to, že nejdůležitější věcí pro horolezce je dobře se najíst

Závody skončily  těmito výsledky.

Fotografie