climberclimberv16

Mikulášský open cup 2015 - výsledky

Devátý ročník Překližka Cupu a dvanáctý ročník Mikulášského Open Cupu? Opravdu ten čas tak letí? Kolik generací mladých lezců se už vystřídalo na umělých lezeckých stěnách ve Stříbře, Kladrubech a v Plzni? Kolik boulderů a stěn vzniklo právě díky těmto závodům, které chytly za srdce desítky a ohlédneme-li se do více než desetileté historie už stovky dětí?

Závěrečný závod Rock Point Překližka Cupu přivítal právě na Mikuláše 59 lezců z různých koutů naší republiky. Zatímco v prvních ročnících tvořili naprostou většinu členové horolezeckých kroužků Skoba Stříbro a Maglajz Kladruby, v současnosti už je to necelá čtvrtina závodníků. Kromě lezců z Plzeňského kraje se již pravidelně zúčastňují i lezci z Berouna, Prahy, Karlových Varů, Chebu, Prahy a dokonce z Brna. Pořadatelé připravili pro každou kategorii dvě kvalifikační a jednu finálovou cestu.

Co se týká náročnosti, opět „přitvrdili“. Cesty obsahovaly pasáže, v kterých závodníci museli prokázat nejen sílu, ale zejména dokonalou techniku a myšlení. U těch nejlepších byly k vidění opravdu skvělé výkony a i ti méně šťastní, kteří nedosáhli na medaile, bojovali na hranici svých možností. Za jejich snahu je na závěr obdaroval Mikuláš s Čertem malým dárečkem.

Po vyhlášení medailistů následovalo ocenění celkových vítězů Rock Point Překližka Cupu 2015 v jednotlivých kategoriích.

Zbývá jen popřát krásné Vánoce a hodně lezeckých úspěchů v roce 2016!

Na viděnou v Překližce 2016!

odkaz na FOTKY zde: http://www.uschovna.cz/zasilka/HC62SJZLULGXJ9MA-Z3I

Překližka cup 2016 začne Maglajz bouldrem začátkem března 2016.

Děkujeme závodníkům, rodičům a trenérům, organizátorům, partnerům a podporovatelům za skvělou akci a těšíme se na ročník 2016!

Děkujeme partnerům akce Za organizátory Míra Cvrk