climberclimberv16

Májový open 2016 – Velká cena Singing Rock

Nádherné květnové počasí přivítalo v sobotu 21. května na venkovní horolezecké stěně DDM Stříbro 56 mladých horolezců. Desátý ročník Rock Point Překližka Cupu v lezecké všestrannosti mládeže pokračoval letošním druhým závodem Singing Rock Májovým openem.

Široké závodní pole, borci a známé tváře z různých koutů republiky (Brno, Slaný, Praha, Plzeň, Cheb, atd.) slibovali super výkony.

Závod samotný probíhal jako obvykle, po dvou různě obtížných kvalifikačních cestách jedna finálová. I přesto, že se rok od roku zvyšuje náročnost kvalifikačních i finálových cest, muselo také tentokrát dojít k „nekonečnému rozlézání“ těch nejlepších. Někteří finalisté dokázali pokořit i tu nejnáročnější cestu, která byla na stěně připravena. Každý takový výkon byl po zásluze odměněn potleskem.

Dalším závodem bude Májový Open Cup v lezení na obtížnost 21.5.2016 ve Stříbře. Celkové výsledky a fotografie na www.preklizkacup.cz nebo na facebooku…

Seriál Rock Poin Překližka cup 2016 pokračuje za tři týdny dalším závodem, kterým bude Kladrubský expres 11. 6. v lezení na rychlost.

Komletní výsledky ke stažení na http://preklizkacup.cz/index.php?s=file_download&id=25