climberclimberv16

Maglajz Boulder cup 2017 - výsledky

První letošní závod v boulderingu mládeže odstartoval i druhou desítku ročníků Rock Point Překližka Cupu. Stává se už pravidlem, že téměř na každém závodě se počet startujících pohybuje mezi 50 – 70. I tentokrát se v Kladrubech sešlo 64 natěšených závodníků ze západních, středních a severních Čech s neméně početným rodičovským doprovodem.

Také letos byly připraveny dvě kvalifikační a dvě finálové cesty. Nedá se říci, že by cesty nebyly dost obtížné, ale poměrně vysoký počet topujících ukázal, že úroveň závodníků se stále zvyšuje. Chuťovkou pro nejstarší kategorii byl finálový boulder ve stropě se závěsnými chyty. I přesto dva kluci s přehledem topovali! K jedinému rozlézání došlo v kategorii D2, kde o konečném vítězství musela rozhodnout až jedna z finálových cest pro nejstarší děvčata! Obě dívky byly odměněny bouřlivým potleskem přihlížejících…

S velkým očekáváním bylo vyhlíženo i závěrečné vyhodnocení. Budou mezi cenami i tradiční „horolezecké“ dorty? Samozřejmě byly a až na jednu výjimku si vítěz vybral vždy sladkou odměnu . Ani ostatní nepřišli zkrátka, každý si kromě zážitků odvezl v tašce i malou pozornost.

Dalším závodem bude Májový Open Cup v lezení na obtížnost 20.5.2017 ve Stříbře.

Děkujeme závodníkům, rodičům a trenérům, organizátorům, partnerům a podporovatelům za skvělou akci a těšíme se na další závod.

Děkujeme partnerům akce!